ENIGMA TRAVELENIGMA TRAVEL
Forgot password?

Чили – наблюдение на пълното слънчево затъмнение през 2019 г. – от 4090 евро! Потвърдена екскурзия!

 • Чили, Валпараисо
 • Чили, Лунната долина
 • Слънчево затъмнение
 • Чили, Сантяго де Чили
 • Чили, Ръката на пустинята
 • Чили, гейзерите Татио
 • Чили, пустинята Атакама
 • Чили, Валпараисо
 • Чили, Лунната долина
 • Слънчево затъмнение
 • Чили, Сантяго де Чили
 • Чили, Ръката на пустинята
 • Чили, гейзерите Татио
 • Чили, пустинята Атакама

Сантяго де Чили – Антофагаста – Портада – “Ръката на пустинята” – VLT телескопите в Паранал – обсерваторията в Сан Педро де Атакама – Солената планина – гейзерите “Ел Татио” – Ла Серена (наблюдение на слънчевото затъмнение) – Валпараисо

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА

26.6.2019 –  Отпътуване в 7:10 ч. от Терминал 2 на летище София за Сантяго де Чили през Париж. Кацане в 9:10 ч. в Париж. В 23:40 ч. излитане от Париж за Сантяго де Чили.

27.6.2019 – Пристигане в Сантяго де Чили в 8:15ч. Трансфер от летището до Хотел Fundador 3* (или подобен). 11:00  сити тур с включен обяд на местния рибен пазар. Сантяго де Чили днес е космополитен град, който през вековете  се е развил в едноименната долина на 100 км от океана. Населението на града  надвишава 5млн. жители. Градският пейзаж представлява смесица от модерни сгради, стари църкви и запазени сгради от изминалите векове. В центъра на града е разположен площад Пласа де Армас с паметника на Педро се Валвидия – основателят на града. Тук се намира и монумента „Свободни Америки“ и статуята на първия кардинал на Чили – Хосе Мария Каро. Около площада са съсредоточени повечето исторически паметници. Посещение на хълма Сан Кристобал и центъра Sky tower Costanera. Настаняване. Нощувка.

28.6.2019 – Закуска. Трансфер до летището. Полет до Антофагаста. Посещение на Портада – естествена арка на крайбрежието на Чили, на 18км северно от Антофагаста. Това е един от 15-те природни паметника включени в защитените зони на Чили. Трансфер и настаняване в хотел Ibis Antofagasta 3* (или подобен). Нощувка.

29.06.2019 – Закуска. Начало на програмата в 9.00 ч. Посещение на руините на  Хуанчака. Huanchaca е дума на кечуа, която означава “мостът на скръбта”, а също и името на сребърната леярна в минния град Антофагаста, преди около два века. Днес от това предприятие са останали внушителни промишлени руини, които са превърнати в културен парк, който включва Музея на пустинята Атакама. Музеят съдържа уникални колекции обединени в пет постоянни изложби, които представят цялата история на пустинята Атакама от нейното геоложко образуване до наши дни когато тя се превръща във важен обект за наземна астрономия. Експозицията “Прозорец към Вселената” е проектирана и дарена от Европейската южна обсерватория за приноса към астрономията на региона на Антофагаста.

10.00 ч. – маршрутът продължава по Панамериканската магистрала където е предвидена спирка при монумента „Ръката на пустинята“,  дело на чилийския скулптур Марио Ираразабал. Монументът представлява част от човешка ръка, с която авторът изразява емоции като несправедливост, самота, тъга и мъчения. Връщане към Паранал за посещение на обсерваторията. Обяд сух пакет.

14:00 ч. – посещение на VLT телескопите в Паранал.

16:00 ч. – отпътуване към Сан Педро се Атакама. Пристигане около 20:30 ч. пристигане и настаняване в хотел Dunas 2*+ (или подобен).

22:00 ч. – вечерно посещение на космическата обсерватория с включен групов тур на английски език (нашият водач няма да има възможност да превежда, тъй като обиколката е групова) и наблюдение на звездите на южното небе.

Около полунощ – връщане в хотела. Нощувка.

30.06.2019 – Закуска. Сутринта посещение на Лагуната Чакса, намираща се в средата на солната равнина (това не са лагуните Алтиплано). Обяд в местен ресторант. Следобед посещение на долините на Марс и Луната за посрещане на залеза.  Това е най-доброто място да се насладите на невероятния залез в Солената планина, в долините на Марс и Луната, където природните стихии са създали разнообразие от пясъчни и каменни образувания. Вечер слънцето потъва зад хоризонта и пред вас ще се разкрие гледка близка до лунния пейзаж.

Връщане в Сан Педро се Атакама. Нощувка.

01.07.2019 – Рано стринта екскурзия до най-високото гейзерно поле в света Ел Татио. Закуска в гейзерното поле. Следобед полет от Калама до Ла Серена. Кацане привечер. Трансфер. Настаняване в апартаменти/ бунгала в района на Ла Серена. Барбекю вечеря. Нощувка.

02.07.2019  – Закуска. Трансфер за наблюдение на слънчевото затъмнение. Обяд сух пакет. Връщане в Ла Серена. Нощувка.

03.07.2019 – Закуска. Трансфер до летището. Полет до Сантяго де Чили. Настаняване във Валпараисо в хотел Ibis 3* (или подобен) и включена екскурзия.

04.07.2019 – Закуска. Трансфер до летището за полет до Европа. В 11:35ч. отпътуване за България през Париж.

05.07.2019 г. – Пристигане в Париж в 07:30ч.  Отпътуване за София в 10:10ч. Кацане на летище София (Терминал 2) 13:50ч.

ЦЕНА:

8977 лв / турист – настаняване в двойна стая, при 6 записани турсти

7999 лв / турист – настаняване в двойна стая, при 10 записани турсти

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

– Самолетен билет в икономична класа София – Париж – Сантяго де Чили – Париж – София с включени летищни такси и чекиран багаж;

– Самолетни билети в икономична класа с включени летищни такси и чекиран атака (15 кг) за полетите Santiago – Antofagasta & Calama-La Serena & La Serena – Santiago;

– Всички трансфери по маршрута;

– Настаняване:

 • Santiago de Chile: Hotel Fundador 3+* (или подобен) х 1 нощувка

 • Antofagasta: hotel Ibis 3* (или подобен) x 1 нощувка

 • San Pedro de Atacama: Hotel Dunas 2+* (или подобен) х 2 нощувки

 • La Serena: бунгала или апартаменти (1 бунгало с 2 стаи и 1 баня!!) х 2 нощувки

 • Valparaiso: hotel Ibis 3* (или подобен) x 1 нощувка

  • настаняването в посочените хотели подлежи на препотвърждаване при потвърждаване на резервацията

– Посочените в програмата закуски, обеди и вечери (без включени напитки)

– Описаната туристическа програма (включително Валпараисо) с екскурзовод/ преводач на български език (с изключение на груповите турове, за които изрично е посочено, че са на английски език);

– Входни такси за обектите по програмата;

– Медицинска застраховка „Защита при пътуване“ премиум пакет с лимит на отговорност до 200 000 лв на Алианц Глобъл Асистанс.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място): 3 – 5 USD на турист на ден;

– Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

– Градски транспорт;

– Разходи от личен характер;

– Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

 УСЛОВИЯ ЗА ЗАПЛАЩАНЕ:

 • – Депозит: 1685 лв + стойността на самолетния билет при записване, но не по-късно от 61 дни преди датата на отпътуване

 • – Заплащане на пълната стойност на билета към датата на неговото издаване.

 • – Доплащане до 100% – най-късно до 60 дни преди датата на отпътуване.

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИЯ:

 • – След заплащане на депозита, той е невъзвръщаем.

 • – След заплащане на стойността на самолетния билет – стойността му е невъзвръщема.

 • – При анулация до 61 дни преди датата на отпътуване: 1685 лв + заплатената стойност на самолетния билет

 • – При анулация от 60 ден до датата на отпътване – 100% неустойка

 • – Неявяването в деня на отпътуване се счита за анулация и подлежи на 100% неустойка.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

– Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 6 записани туристи.

– Краен срок, в който Туроператорът има право да анулира пътуването на основание на това, че набраният брой участници за туристическия пакет е по-малък от минималния брой, посочен в договора, и туроператорът е уведомил пътуващия за прекратяването на договора в определения в договора срок, но не по-късно от 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни.

– Цените са калкулирани при цена на самолетния билет 3191,98 лв за полетите от София до Сантяго де Чили и обратно и 260 USD за полетите Santiago – Antofagasta & Calama-La Serena & La Serena – Santiago. В случай на промяна на цената на самолетните билети си запазваме правото на промяна на цената на пакета със съответната разлика.

– Посочените цени са калкулирани при обменен курс 1 USD = 1,7 лв. При промяна на курса с повече от 5% си запазваме правото да прекалкулираме цената в съответната посока.

– Посещението на обсерваторията в Сан Педро се Атакама се провежда винаги в група с други туристи. Не се предлагат самостоятелни турове. Програмата в посочените обекти се провежда на английски език.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.